Persvragen

Persvragen platform

persvragen-header

Klant

PR-Dashboard

Deliverables

UX/UI Design - Software development

Wat doet de applicatie Persvragen

Persvragen is één van de vier applicaties van PR-Dashboard. Persvragen biedt een geavanceerde oplossing voor het beheer van inkomende persvragen. Deze tool maakt het eenvoudig om vragen onder collega-woordvoerders te verdelen, waardoor een gestroomlijnde samenwerking ontstaat en kennis behouden blijft. Het platform verzamelt vragen, koppelt ze aan antwoorden en stelt teamleden in staat ze op elk gewenst moment te gebruiken. Hierdoor ontstaat niet alleen een consistente benadering van journalistieke vragen, maar ook de opbouw van sterke relaties met journalisten. Door notities toe te voegen, kan het team bij toekomstige gesprekken terugkomen op relevante informatie.

Belangrijk voor consistente woordvoering is het kennen van interne kennisdragers in de organisatie. Persvragen faciliteert dit door inzicht te bieden in wie welke kennis bezit, deze vast te leggen en gemakkelijk toegankelijk te maken voor gebruik en controle. De tool slaat gegevens op in een beveiligde database, is AVG-proof en kan zelfs worden gekoppeld aan De Perslijst. Hierdoor wordt niet alleen het inwerken van nieuwe collega's vereenvoudigd, maar ook het identificeren van interne experts met slechts één klik. Dit alles resulteert in tijdsbesparing en meer ruimte voor de plezierige aspecten van het vak.

visual-2

Hoe is dit project tot stand gekomen

In 2021 kreeg Muman de opdracht een applicatie te ontwikkelen voor het beheer van persvragen. Wat begon als een complexe tekening van verbanden tussen vragen, pers, voorlichters, kennisdragers en meer, groeide uit tot een doordacht high-level wireframe. Dit werd het eerste klikbare prototype, waarin we de algehele applicatieflow testten op duidelijkheid en werkbaarheid. Vervolgens schreven we de applicatie technisch uit en ontwierpen we het grotendeels, resulterend in een volledig klikbaar prototype met eindeloze mogelijkheden.

Na grondige tests en onderzoek lanceerden we de applicatie eind 2021. Op basis van feedback van klanten, pers en personeel hebben we de functionaliteiten voortdurend uitgebreid, waardoor de applicatie een dynamisch instrument werd voor diverse behoeften. Een succesvolle evolutie van concept naar realiteit.

visual-3

Meer weten over dit project?

Heb jij een project dat schreeuwt om innovatie? In 2021 creëerde Muman een revolutionaire applicatie voor persvraagbeheer, van complexe ideeën tot een dynamisch klikbaar prototype. Als jij een soortgelijke uitdaging hebt, nodigen we je uit om de krachten te bundelen. Laten we samen de grenzen van mogelijkheden verkennen. Neem contact op en ontdek hoe Muman jouw visie tot leven kan brengen. De volgende grensverleggende samenwerking begint hier.

Stuur ons een bericht.