Schmidt Optiek

Rebrand for an exclusive eyewear shop

schmidth-optiek-header

Klant

Schmidth Optiek

Werkzaamheden

Rebrand - Marketing materiaal

Wie is Schmidth Optiek

Schmidt Optiek, gelegen op de hoek van het Rokin en de Wijde Kapelsteeg, is de oudste optiekzaak in Nederland, opgericht in 1866 en tot 1948 geleid door Johan Michaël Schmidt en zijn nazaten. Naast brillen bood Schmidt Optiek ook toneel- en verrekijkers, loepen, barometers en hygrometers aan, en het assortiment behield zijn traditionele charme tot het digitale tijdperk. Het prachtige pand, gebouwd in 1918 door architect P. van Dijk, herbergt een van de weinige authentieke winkelinterieurs in Amsterdam. Het pand is nu een erkend Rijksmonument, met een rijke geschiedenis en een interieur dat de tijd heeft doorstaan. Schmidt Optiek blijft een unieke combinatie van historische charme en eigentijdse high-end optiek.

visual-1

Hoe is dit project tot stand gekomen?

In 2020 werd Muman benaderd door de Marketing Manager van Schmidt Optiek met het verzoek om het bestaande logo te vernieuwen. Het doel was om subtiele maar opvallende veranderingen aan te brengen in kleur, vorm en dynamiek. Hierbij moest rekening worden gehouden met de toepasbaarheid op diverse materialen en producten, en met behoud van herkenbaarheid.

Muman nam de uitdaging aan en voerde grondig onderzoek uit om de essentie van het bestaande logo te begrijpen en te behouden. De kleurkeuze werd zorgvuldig overwogen om moderniteit en de kernwaarden van Schmidt Optiek te combineren. Aanpassingen in vorm en dynamiek werden doorgevoerd om een frisse uitstraling te creëren die paste bij de evolutie van het bedrijf en de high-end markt.

Belangrijk was de veelzijdigheid van het vernieuwde logo, zodat het consistent en herkenbaar bleef op diverse media en producten. We slaagde er samen in een modern en veelzijdig logo te ontwerpen dat niet alleen voldeed aan de eisen van Schmidt Optiek, maar ook perfect aansloot bij hun algehele merkidentiteit.

visual-2

Hoe hebben we deze rebrand aangepakt?

De uitdaging was het bestaande logo te vernieuwen met subtiele maar opvallende wijzigingen in kleur, vorm en dynamiek, terwijl de herkenbaarheid en merkconsistentie behouden bleven.
De kleurselectie werd zorgvuldig uitgevoerd, waarbij moderniteit geïntegreerd werd met de kernwaarden van het merk. Aanpassingen in vorm en dynamiek werden strategisch doorgevoerd om een frisse uitstraling te creëren die perfect paste bij de tijdgeest maar met een knipoog naar het verleden. Cruciaal was de veelzijdigheid van het vernieuwde logo, wat resulteerde in een ontwerp dat consistent en herkenbaar bleef op diverse materialen en producten.
Het moderne en veelzijdige logo weerspiegelt niet alleen de evolutie van het bedrijf, maar ook de branche- en consumententrends.

visual-3 visual-4

Toepassingen

visual-5 visual-6

Meer weten over dit project?

Heb je een vraag of is het tijd om jouw eigen bedrijfsidentiteit een boost te geven? Wij bij Muman hebben recent Schmidt Optiek geholpen met een verfrissende rebrand. Als je ook een vergelijkbaar project hebt, laten we dan praten. We zijn er om je te helpen je merk naar nieuwe hoogten te tillen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Stuur ons een bericht